Ben jij al klaar voor de stap naar zelfstandigheid en een sprong in je carrière? Wij doen ons uiterste best je zo goed mogelijk te informeren, zodat jij weet waar je aan toe bent wanneer je overweegt te starten als ZZP’er. Waarom? De ZZPayer werkt voor je!

Werken als ZZP’er geeft veel vrijheid maar je moet er wel rekening mee houden dat je wettelijk en fiscaal gezien wordt als zelfstandig professional. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel en zij zullen de Belastingdienst vervolgens informeren en na een paar dagen ontvang je keurig per post jouw BTW-nummer en ben je klaar voor de start. De Kamer van Koophandel organiseert overigens regelmatig leuke en interessante voorlichtingsbijeenkomsten, vaak in combinatie met een financiële instelling.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel duurt niet lang wanneer je van tevoren goed na hebt gedacht over je Handelsnaam en de rechtsvorm van jouw organisatie. Vaak is dit een eenmanszaak een BV of VOF. Denk verder nog wel even na over een aantal praktische zaken, zoals bijvoorbeeld het openen van een zakelijke rekening, het afsluiten van de nodige verzekeringen en de financiële administratie.

Voor alle startende ZZP’ers geldt dat alle begin moeilijk is maar de aanhouder wint. Het zelfstandig ondernemerschap vereist nou eenmaal het nodige doorzettingsvermogen en zelfs dat is geen garantie voor succes. Maar verlies nooit de voordelen uit het oog want jij bent van niemand afhankelijk!