Een dag in de schoenen van een ZZP’er:

7:00 uur

Om 7 uur gaat de wekker en ik ben bijna klaar voor een nieuwe dag, de wekker gaat af met een relaxt muziekje, maar druk toch nog één keertje op snooze, 15 minuten later sta ik dan toch echt op. Ik neem thuis alvast wat nieuwe mailtjes door en bereid tevens voor op het gesprek dat ik later deze dag zal hebben met het management van de organisatie.

9:00 uur

Ik spring in de auto richting Rotterdam en heb een uur de tijd om nog even te bellen met wat collega’s en zo te reageren op hun e-mails. Gelukkig reis ik buiten de files, waardoor ik snel op mijn plaats van bestemming ben. De klant is een groot bedrijf waar we diverse analyses uitvoeren over verschillende systemen. Achter mijn bureau komen de eerste telefoontjes al snel binnen, het is nu erg druk omdat we bezig zijn met de release van een nieuw systeem die net is samengevoegd met een andere architectuur. Het werk is erg leuk maar complex.

13:00 uur

Na de lunch heb ik eindelijk kans om even bij te praten met collega’s en bespreek met hun de testresultaten van de systeemintegratie. Het blijkt allemaal volgens plan te verlopen, dus ben ik klaar voor een meeting met het management om te rapporteren over de voortgang van het project. De dag eindigt op kantoor met de nodige administratie, ook deze is weer helemaal op orde, dus tijd om naar huis.

17:00 uur

In de auto doe ik nog wat laatste belletjes en eenmaal thuis aangekomen kan ik  toch niet laten om wat laatste mailtjes te versturen. De dag zit er dan toch echt op en het is tijd om te genieten van een mooi resultaat. Fijn om als ZZP’er  voor een bedrijf te werken, waarbij hard werken erg wordt gewaardeerd. Morgen weer een nieuwe dag vol nieuwe uitdagingen.